Lykeios - Praktijk voor Hondengedrag

Wie ben ik?

Joep de Keyzer

Mijn achtergrond, opleiding en werkervaring (curriculum vitae) hebben geleid tot een ideale combinatie van onderwijskundige kwaliteiten, coaching vaardigheden, deskundigheid op het gebied van natuurlijk hondengedrag, gedragsleer en leertheorieƫn en tot ervaring in het werken met hondeneigenaars en hun honden. Bij de aanwezige hondenscholen en gedragstherapeuten kom je deze combinatie niet vaak tegen. Ik ben in staat om de aanpak die ik hanteer en de oplossingen die ik aandraag, theoretisch te onderbouwen, waardoor eigenaars begrijpen waarom een bepaalde aanpak of oplossing werkt. Ze zullen dan ook beter in staat zijn dit zelfstandig uit te voeren en dit zal tot betere resultaten leiden. Hiermee heb ik een voorsprong op de concurrentie.

Vervolgens gaat de aanpak, die ik hanteer in de begeleiding van hondeneigenaars, uit van hun persoonlijke situatie. Ik sluit volledig aan bij de problemen die de eigenaar thuis ervaart. De oplossingen die ik aandraag, zijn pragmatisch van aard, ze moeten voor de eigenaar direct toepasbaar zijn en tot resultaat leiden. Hondenscholen werken groepsgewijs en trainen op een oefenterrein, waardoor de thuissituatie weinig aan bod komt. Voor hondengedragstherapeuten die thuis bij de eigenaar werken, blijft het een probleem of hun aanpak en oplossingsmethode beklijven bij de eigenaar. Mijn sterke punt is dat ik mij juist hierop richt en dat tot een belangrijk aandachtspunt maak in mijn aanpak en begeleiding.

Een derde punt waarin ik mij onderscheid van de concurrentie, is mijn visie. Zij is een combinatie van aan de ene kant het uitgaan van en zoveel mogelijk aansluiten bij het natuurlijke gedrag van de hond en aan de andere kant het aanleren van gedrag dat niet natuurlijk is, maar wel noodzakelijk, omdat de hond moet functioneren in een voor hem meestal onnatuurlijke omgeving. Hierdoor kan de eigenaar aan de ene kant tegemoet komen aan de natuurlijke behoeftes van zijn hond. Dit willen eigenaars graag, want ze willen tenslotte het allerbeste voor hun huisdier. Aan de andere kant moet de hond ook goed kunnen functioneren zowel in de leefomgeving van zijn eigenaar als in de maatschappij an sich. Hij moet geen overlast en probleemgedrag veroorzaken. Ook hieraan kom ik tegemoet door deze visie, want aan het beĆÆnvloeden van gedrag besteed ik veel aandacht.

Tenslotte is mijn persoonlijke kracht - het enthousiasmeren en motiveren van mensen, mijn overtuigingskracht en communicatievaardigheden - een belangrijke kritieke succesfactor.

Deze vier zaken - curriculum vitae, aanpak, visie en persoonlijke kracht - maken mijn onderneming vrij uniek te midden van de concurrentie. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ik mijn onderneming tot een succes kan maken, waardoor zowel hondeneigenaars, hun honden, maar ook de maatschappij, bestaande uit vele niet-hondenbezitters, tevreden en gelukkig kunnen zijn.

 

Wie ben ik

Joep de Keyzer
 • Joep de Keyzer

 • Gediplomeerd hondengedragstherapeut
 • Ervaren docent en coach
 • Expert op het terrein van gedragsleer en het natuurlijk gedrag van de hond

Contact

Nieuwsgierig geworden. Heeft u vragen. Of wilt u afspreken? Neem contact op!

 • Praktijk voor hondengedrag Lykeios

 •  Peeskesweg 2, 7041 CB 's Heerenberg
 •   06-23914292
 •   info@lykeios.nl
 • Dierenkliniek de Pijp

 •   Ceintuurbaan 199, 1074 CV Amsterdam
 •   020-26119548
 •   info@dierenkliniekdepijp.nl