Diensten Lykeios

Opvoeding pup

Inhoud
In de eigen omgeving van de pup volgt u een opvoedprogramma bij u thuis. Ik besteed aandacht aan het opbouwen en onderhouden van de relatie tussen u en uw hond en aan het sturen en beïnvloeden van zijn gedrag. Hierbij sluit ik zoveel mogelijk aan bij het natuurlijke gedrag van uw pup, maar pas ook de principes en inzichten toe afkomstig uit leertheorie. Behalve dat we werken aan de praktische oefeningen als zit, af, blijf en hier, leert uw pup om netjes aan de lijn te lopen. Aan de hand van de geleverde grondige theoretische achtergrondinformatie en met behulp van de geleerde praktische vaardigheden weet u zowel binnen als buiten op zo’n manier met uw pup samen te leven, dat dit niet alleen het welzijn van u en uw pup ten goede komt, maar dat ook de samenleving kan genieten van uw pup.

Opzet
Naast een intakegesprek waarin ik een gedragstest afneem om het karaktertype van uw hond te bepalen, bestaat de begeleiding uit een aantal sessies bij u thuis.

Kosten
€ 75,00 per sessie
Gehele opvoedprogramma: € 250,00

Probleemgedrag

Inhoud
Trekt u hond aan de lijn? Springt uw hond hinderlijk op tegen andere mensen? Valt uw hond uit naar andere honden? Kan uw hond niet alleen zijn? Veroorzaakt uw hond problemen bij de dierenarts. Is uw hond lastig tegen mensen die bij u thuis op bezoek komen? Bij deze en allerlei andere problemen die u ervaart, volgt u een behandelingsprogramma bij u thuis in de eigen omgeving van uw hond. Met behulp van theoretische kennis en praktische oefeningen leert u het probleem aan te pakken en op te lossen. Bij de behandeling sluit ik zoveel mogelijk aan bij het natuurlijke gedrag van uw hond, maar pas ook de principes en inzichten uit de leertheorie toe om zijn gedrag te sturen en te beïnvloeden. Uw behoeftes en mogelijkheden vormen het uitgangspunt en een werkbare oplossing staat voorop.

Opzet

Tijdens de eerste sessie brengen we het probleem in kaart en inventariseer ik uw behoeftes en mogelijkheden. Ik neem een gedragstest af om het karaktertype van uw hond te bepalen. Na afloop ontvangt u een verslag met een aantal aanbevelingen om het probleemgedrag aan te pakken.
Desgewenst volgen er een of meerdere behandelingssessies bij u thuis in de omgeving van de hond waarin ik u begeleid bij het aanpakken van het probleemgedrag en bij het trainen van uw hond. Na iedere sessie ontvang u een rapport waarin de getrainde vaardigheden en behandelde theorie nog eens voor u worden samengevat.

Kosten
€ 75,00 per sessie

Relatie met uw hond

Wilt u uw hond beter leren kennen en de communicatie tussen u en uw hond verbeteren? Tijdens een of meerdere behandelsessies bij u thuis in de eigen omgeving van de hond krijgt u de benodigde theoretische achtergrondinformatie en past deze theorie toe in een aantal praktijkoefeningen. Centraal staat het natuurlijke gedrag van uw hond, maar we passen de principes en inzichten uit de leertheorie toe om zijn gedrag te sturen en te beïnvloeden.

Opzet
Tijdens de eerste sessie neem ik een gedragstest af om het karaktertype van uw hond te bepalen. Ik inventariseer uw wensen en mogelijkheden met betrekking tot uw hond. Na afloop ontvangt u een verslag met een aantal aanbevelingen om te werken aan de communicatie met uw hond en om de relatie met uw hond te verbeteren.
Desgewenst volgen er een of meerdere behandelingssessies bij u thuis in de omgeving van de hond waarin ik u begeleid bij het trainen van uw hond en waarin we de theoretische achtergronden bespreken. Na iedere sessie ontvang u een rapport waarin de getrainde vaardigheden en behandelde theorie nog eens voor u worden samengevat.

Kosten
€ 75,00 per sessie

Wie ben ik

Joep de Keyzer
  • Joep de Keyzer

  • Gediplomeerd hondengedragstherapeut
  • Ervaren docent en coach
  • Expert op het terrein van gedragsleer en het natuurlijk gedrag van de hond

Contact

Nieuwsgierig geworden. Heeft u vragen. Of wilt u afspreken? Neem contact op!

  • Praktijk voor hondengedrag Lykeios

  •  Peeskesweg 2, 7041 CB 's Heerenberg
  • Spreekuur Dierenkliniek de Pijp

  •   Ceintuurbaan 199, 1074 CV Amsterdam